2010. augusztus 17., kedd

Puncsos szelet


Hozzávalók:

- a tésztához:
50 dkg liszt,
1 csomag sütőpor,
25 dkg vaj,
20 dkg cukor,
2 tojássárgája,
4,5 dl tej

- a krémhez:
10 dkg vaj,
10 dkg cukor,
3-3 evőkanál rum,
baracklekvár és kakaópor

- a tetejére:
4 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
10 dkg étcsokoládé


Elkészítés:
A tésztához a lisztet és a sütőport a vajjal elmorzsoljuk, majd a cukorral, a tojások sárgájával, és 1,5 dl tejjel összegyúrjuk. Lisztezett deszkán 3 darab, kb. 30 x 30 cm-es lapokká nyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, egyenként kb. 12 percig sütjük. Ha kihűltek, az egyiket összetörjük, a maradék tejjel leforrázzuk. A krémhez a vajat a cukorral habosra keverjük, a rummal, a baracklekvárral és a kakaóporral ízesítjük, majd az előzőekhez adjuk. A krémet a két tésztalap közé kenjük. A tetejére a habbá vert tojásfehérjét vízgőzre állítjuk, és a cukorral 4-5 percig tovább verjük, a tésztára kenjük, majd a megolvasztott csokoládét rácsorgatjuk. Villával megcifrázzuk és hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails