2010. augusztus 10., kedd
Gyümölcsös túrókocka
Hozzávalók:
Tészta:
1 db 3 tojásos piskóta tortalap (közepes méretű tepsi)
Krém:
4 evőkanál zselatin
3 dl víz
4 evőkanál cukor
25 dkg túró
6 evőkanál porcukor
2 db citrom leve
5 dl tej
1 csomag vanília ízű pudingpor
2 dl habtejszín
Tetejére:
40 dkg vegyes idénygyümölcs / vagy befőtt, mirelit
1 csomag tortazselé por
Elkészítés:
A zselatint a vízzel simára keverjük, a cukrot hozzáadva felfőzzük, majd langyosra hűtjük.
Az áttört túrót a cukorral, a citromlével és a zselatinnal összekeverjük.
A pudingot az előírás szerint megfőzzük a tejben, időnként megkeverve kihűtjük, a túróhoz keverjük, majd óvatosan beleforgatjuk a kemény habbá vert tejszínt is.
A túrótölteléket a piskótalapra simítjuk, és hűtőben megdermesztjük.
Amikor megdermedt, a túró tetejét kirakjuk gyümölcsökkel, és tortazselével bevonjuk.
Legjobb a tésztát abban a formában megtölteni, amelyikben kisütöttük, így nem folyik szét a töltelék.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése