2010. augusztus 23., hétfő

Nagymama meggyes pitéje


Hozzávalók:
4 tojás
25 dkg cukor
1 dl víz
1 dl olaj
25 dkg liszt
1 tk sütőpor
30-40 dkg magozott meggy

Elkészítése:
1.A sütőt előmelegítjük 180 fokra (nem légkeverés!).
2.Kivajazzuk-lisztezzük a tepsit.
3.A tojássárgákat szétválasztjuk a fehérjétől. A sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük.
4.Belekeverjük az olajat és a vizet, majd a sütőporos lisztet.
5.Egy csipet sóval felverjük a tojásfehérjét és az előző tésztával óvatosan elkeverjük.
6.Tepsibe öntjük és beledobáljuk a meggyet.
7.Tűpróbáig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails