2010. augusztus 17., kedd

Meggyes sütemény


Hozzávalók:

- a tésztához:
10 dkg margarin,
20 dkg finom liszt,
8 dkg porcukor,
egy csipetnyi sütőpor,
1 db tojás

-a töltelékhez:
1 csomag vaníliás pudingpor,
3 dl tej,
3 evőkanál cukor,
2 pohár tejföl,
25 dkg kimagozott meggy

- az öntethez:
fél liter meggykompót lé,
2 csomag tortazselé


Elkészítés:
A lisztet elkeverjük a sütőporral, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, és a margarint. Sima tésztává gyúrjuk, és egy kis időre hideg helyre tesszük pihenni. Ezután 1 cm vastagra nyújtjuk és kikent sütőlapra tesszük.
Külön megfőzzük a vaníliapudingot. A még forró pudinghoz hozzákeverjük a tejfölt, és ráöntjük a tésztára. Végül a tetejére szórjuk a lecsöpögtetett, kimagozott meggyet.
Előmelegített sütőben 25 percig sütjük 175 fokon. A meggyléből, a tortazseléből megfőzzük az öntetet. Leöntjük vele a még forró süteményt, lehűtjük és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails