2010. augusztus 5., csütörtök

Szivecskés süti


Hozzávalók:

1/2 kg darált háztartási keksz,
1/2 margarin,
1,5 dl forralt tej,
4-3 evőkanál porcukor,
¼ kg gesztenyemassza,
3-4 evőkanál kakaópor,
1 rumaroma,
1/2 citrom leve,
kókuszreszelék a kinyújtáshoz,
tortabevonó a díszítéshez.

A hozzávalókat összegyúrjuk. Majd a kész tészta alapot 6-7 mm vastagságúra kinyújtjuk, és szívecske formájú mézeskalács szaggatóval kiszaggatjuk.
A leesett széleket újra összegyúrjuk, és formázzuk, amíg a tészta el nem fogy.
Minden szívecske felét az olvasztott csokival díszítjük, a szív másik felére kókuszreszeléket szórunk. Csoki olvasztását a mikróban szoktam kezdeni, rövid ideig /kb 20 másodperc/ melegítem a darabolt csokit, megkeverem és újra berakom, amíg teljesen felolvad az egész. Ekkor olajat szoktam keverni hozzá 1,5 -2 evőkanálnyit. Ettől fényesebb a csokimáz, amit kiskanállal simítok a szívecske felére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails