2010. augusztus 10., kedd

Mézes sütemény


Hozzávalók:
40 dkg liszt
1 kávéskanál szódabikarbóna
2 evőkanál méz
6 evőkanál cukor
1 db tojás
3 evőkanál tej
Diónyi zsír, vagy vaj.

A zsírt, a tojást, a cukrot, a tejet, és a mézet gőz fölött összefőzzük. Ha langyosra lehűlt, hozzáadjuk a lisztet, a szódabikarbonát, és sima tésztává gyúrjuk. Négy cipóra osztjuk és legalább fél órát, pihentetjük. Egyenként tepsi hátán, előmelegített sütőben 4 lapot sütünk.

Krém:
20 dkg vaj
10 evőkanál porcukor
1csomag vaniliáscukor
5 dl tej
4 evőkanál búzadara.

A töltelékhez a tejet felforraljuk, beleszórjuk a búzadarát, és lassú tűzön, folyamatosan keverve sűrűre főzzük. Ha kihűlt hozzáadjuk a cukorral habosra kevert vajat, és a vaníliáscukrot.

Tetejére:
Kakaómáz:
3 evőkanál tej
20 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor (ha nagyon sötét, 2 evőkanál is elég)
Diónyi vaj, vagy margarin.
A tejet felforrósítani, és a többi hozzávalóval jól kikeverjük, majd rákenjük a süteményre.

Kell még:
Lekvár
5 dkg kókuszreszelék.

Összeállítás:
Az alsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a következő lapot
Megkenjük bőven lekvárral, rátesszük a következő lapot, rárakjuk a krém másik felét, és beborítjuk az utolsó lappal.
Bevonjuk kakaó mázzal és megszórjuk kókuszreszelékkel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails