2010. augusztus 23., hétfő

Fordított meggyes süti


Hozzávalók:
15 dkg magozott meggy
6 ek liszt
1,5 dl tej
1 tojás
6 ek barnacukor
1 cs. sütőpor
1/2 ek szódabikarbóna
1/2 ek fahéj
1 ek meggy pálinka
3-4 ek darált dió
1 ek olívaolaj

vaj a forma kikenéséhez

Elkészítése:
1.A lisztet, sütőport, barnacukrot, szódabikarbónát, fahéjat, sót, darált diót keverjük össze alaposan egy tálban.
2.A tojást keverjük össze, majd keverjük hozzá a tejet, olívaolajat, és a meggypálinkát.
3.Egy kör alakú sütőformát kenjünk meg vajjal, majd az aljára pakoljuk be jó sűrűn a kimagozott meggyet.
4.Keverjük össze alaposan a tojásos keveréket a lisztes keverékkel.
5.Öntsük a meggy tetejére az összekevert tésztát.
6.Süssük 180 fokon 25 percig.
7.Ellenőrizzük tűvel a tésztát, mielőtt kivesszük a sütőből.
8.A sütőből kivéve, tegyünk a forma tetejére egy tányért, és fordítsuk rá a tányérra a formát, így hagyjuk kihülni (ezáltal a meggyből kifolyó lé egy picit "eláztatja" a tésztát, ami még finomabb lesz!).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails