2010. augusztus 10., kedd
Tésztában sült virsli
Hozzávalók:
50 dkg virsli
45 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 dl tej
15 dkg vaj
3 db tojás
Só
Cukor.
Elkészítés:
Langyos tejben, amibe pici cukrot teszek, felfuttatom az élesztőt. A lisztet összekeverem a hozzávalókkal , hozzáadom a felfuttatott élesztőt. Alaposan kidolgozom és letakarva megkelesztem.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán félujjnyi vastagra nyújtom, és 2 cm-es csíkokra vágom. A tésztacsíkokba egy-egy darab virslit tekerek, tojással megkenem, megszórom szezám maggal és előmelegített sütőben szép aranysárgára sütöm
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése