2010. augusztus 5., csütörtök

Zselatinos süti


8 db tojás
4 cs vaníliás cukor
18 ek. porcukor
4 cs. 2,5 dkg-os étkezési zselatin
3 ek. keserű kakaópor
1/2 l-es tejföl
4 dl szörp
1 ek. kristálycukor
víz a zselatin elkészítéséhez, és a szörp feloldásához
vaj a tepsi kikenéséhez


Recept
Sárga réteg:

4 db tojás
2 csg. vaníliás cukor
6 ek. porcukor
1,5 dl vízben a zselatint elkészíteni (mindegyik rétegnél ugyanígy eljárni).

Ezt jól összedolgozni robotgéppel. A langyosra hűlt zselatint belekeverni, de már csak fakanállal elkeverni. Vajazott tepsibe önteni. Amíg a következő réteget elkészítjük, addig a hűtőszekrénybe rakjuk dermedni.

Barna réteg:

Ugyanaz, mint a sárga réteg, valamint még 3 ek. keserű kakaópor.

Ezt szintén jól összekeverni, és a zselatint langyosan belekeverni, majd a sárga rétegre önteni.Visszarakni a következő rétegig a hűtőszekrénybe.

Fehér réteg:

1/2 l-es tejföl
6 ek. porcukor

Ezt is jól összekeverni. A zselatint belekeverni és a barna rétegre önteni. Visszatenni a hűtőszekrénybe megint.

Színes réteg (a szörp színétől függ) ,nekem piros:

1 dl vízben feloldani 1 ek. kristálycukrot. Beleönteni a szörpöt, valamint a zselatint.

Ezt a fehér réteg tetejére önteni, de óvatosan, mert a fehér rész feljöhet a piros tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails