2010. augusztus 5., csütörtök
Zselatinos süti
8 db tojás
4 cs vaníliás cukor
18 ek. porcukor
4 cs. 2,5 dkg-os étkezési zselatin
3 ek. keserű kakaópor
1/2 l-es tejföl
4 dl szörp
1 ek. kristálycukor
víz a zselatin elkészítéséhez, és a szörp feloldásához
vaj a tepsi kikenéséhez
Recept
Sárga réteg:
4 db tojás
2 csg. vaníliás cukor
6 ek. porcukor
1,5 dl vízben a zselatint elkészíteni (mindegyik rétegnél ugyanígy eljárni).
Ezt jól összedolgozni robotgéppel. A langyosra hűlt zselatint belekeverni, de már csak fakanállal elkeverni. Vajazott tepsibe önteni. Amíg a következő réteget elkészítjük, addig a hűtőszekrénybe rakjuk dermedni.
Barna réteg:
Ugyanaz, mint a sárga réteg, valamint még 3 ek. keserű kakaópor.
Ezt szintén jól összekeverni, és a zselatint langyosan belekeverni, majd a sárga rétegre önteni.Visszarakni a következő rétegig a hűtőszekrénybe.
Fehér réteg:
1/2 l-es tejföl
6 ek. porcukor
Ezt is jól összekeverni. A zselatint belekeverni és a barna rétegre önteni. Visszatenni a hűtőszekrénybe megint.
Színes réteg (a szörp színétől függ) ,nekem piros:
1 dl vízben feloldani 1 ek. kristálycukrot. Beleönteni a szörpöt, valamint a zselatint.
Ezt a fehér réteg tetejére önteni, de óvatosan, mert a fehér rész feljöhet a piros tetejére.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése