2010. augusztus 5., csütörtök

Feketeribizli torta


Hozzávalók:

- a piskótához: 2 db tojás, 1 csomag sütőpor, 4 púpos evőkanál kakaópor, 4 dl tejszín (vagy tejföl), 20 dkg liszt ( fele sima, fele rétes), 30 dkg porcukor, 6 dkg darált dió, 1 evőkanál rum.

- gyümölcskrémhez: 3,5 dl tejszín, 2,5 dkg étkezési zselatin, 2 dl víz, 30 dkg fekete ribizli, 10 dkg porcukor, 1 csomag vaníliás cukor.

Elkészítése:

A piskóta hozzávalóit alaposan összekeverjük. A 26 cm-es átmérőjű kapcsos tortaformát kikenjük margarinnal, és beleöntjük a masszát. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 percig sütjük, majd papírral letakarva még 10 percig. Hagyjuk kihűlni a formában. Ha kihűlt, ráöntünk 30 dkg fekete ribizlit ( ebből egy kis adagot félreteszünk a díszítéshez). Megszórjuk 10 dkg porcukorral.

Ezután a 3,5 dl tejszínt 1 vaníliás cukorral habverővel alaposan felverünk. Majd 2 dl vízbe beleöntjük az étkezési zselatint, felfőzzük, és állandó keverés mellett langyosra hűtjük. Utána óvatosan belekeverjük a tejszínhabba, végül ráöntjük a ribizlire. A megmaradt gyümölccsel még díszítjük.

Ezután betesszük a hűtőbe. Körülbelül 3 óra múlva szeletelhető!

Megjegyzés: Kibontáskor késsel óvatosan vágjuk körbe a forma mellett, úgy szépen le lehet venni a formát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails