2010. augusztus 10., kedd

Kókuszos sütemény


Hozzávalók:

4 tojás
13 evőkanál cukor
1 dl olaj
1 dl tej (nálam kefir)
13 evőkanál liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
1 evőkanál tej (szintén kefir)

Krém:

5 dl tej
5 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
1 evőkanál vanília aroma/ vagy 1 csomag vaníliás cukor
20 dkg kókuszreszelék

Tetejére: csokimáz

Elkészítés:

A tésztához a tojásokat kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk az olajat, a tejet, a sütőporral elkevert lisztet, majd a masszát két egyforma adagra osztjuk.
Az egyik felébe belekeverjük a kakaót és az 1 evőkanál tejet.

A barna tésztát vajjal kikent, lisztezett közepes méretű tepsibe simítjuk.
Előmelegített, kb. 180 °C – os sütőben addig sütjük, amíg a teteje át nem sül (kb. 15 perc).

Közben elkészítjük a kókuszkrémet, amelyhez felforraljuk a tejet a cukorral, a liszttel, majd a tűzről levéve elkeverjük benne a vanília kivonatot, és a kókuszreszeléket.
A krémet egyenletesen rákenjük a megsült kakaós tésztára, a krémre pedig a tészta másik felét öntjük, és elsimítjuk.

Addig sütjük, amíg szép aranybarnára nem sül. (Nálam ez 30 percet vett igénybe.)
Hagyjuk teljesen kihűlni, a tetejét csokimázzal vonjuk be.

Gyorsan elkészül, nem igényel sok munkát, nagyon mutatós, és finom.
Annyi megjegyzést fűzök hozzá, hogy kissé púpozottan mértem az evőkanalas hozzávalókat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails