2010. augusztus 10., kedd

Gesztenyés alagút


Hozzávalók:
3 evőkanál rétesliszt
3 db tojássárgája
3 dl tej
3 evőkanál cukor
1 db Ráma margarin, vagy 25 dkg vaj
3 csomag vaniliáscukor
1 evőkanál kakaó
2 csomag gesztenyemassza
Baba piskóta (kb. 6-8 db)
Mazsola, rum, tortabevonó.

Elkészítése:
A lisztből, tojássárgájából, cukorból és a tejből sűrű krémet főzünk. A ráma margarint kevés cukorral habosra keverjük, és hozzá adjuk a kihűlt főtt krémet. Háromnegyed részét kivesszük, és 3 vaniliáscukorral habosra keverjük. A megmaradt egynegyed részt a kakaóval keverjük habosra.
Egy őzgerincformát kibélelünk folpack-kal, és belenyomkodjuk a gesztenyemasszát, lehetőleg egyforma vastagon legyen a forma minden oldalán, erre simítjuk a vaníliás krémet, és megszórjuk rumba áztatott mazsolával. Rásimítjuk a kakaós krémet, és befedjük babapiskótával.
Egy napig hűtőbe tartjuk. Kiborítjuk a formából, és csoki-mázzal bevonjuk.
Dermedés után szeleteljük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails