2010. augusztus 10., kedd
Bounty szelet
Hozzávalók:
Tészta:
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
12.5 dkg Ráma margarin
1 evőkanál kakaó
1 tojás
15 dkg porcukor
Kókuszos töltelék:
6 tojásfehérje kemény habja
25 dkg porcukor
25 dkg kókuszreszelék
Sárga krém:
6 tojás sárgája
15 dkg porcukor
3 evőkanál liszt
3 dl tej
12.5 dkg Ráma margarin
20 dkg étcsokis tortabevonó / vagy csokimáz
Elkészítés:
A sütőporos, szitált lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, kakaót, tojásokat, és összegyúrjuk.
Két lapra nyújtjuk lisztezett felületen, az egyiket kikent, liszttel szórt közepes méretű tepsibe fektetjük. (A tészta kicsit lágy, óvatosan nyújtsuk, mert szakadhat.)
A kókuszos töltelék hozzávalóit összekeverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot, majd rásimítjuk a tésztára.
Erre kerül a tészta másik fele.
Előmelegített, közepes, 180 °C-os sütőben kb. 25 perc alatt kisütjük, és hagyjuk kihűlni.
A hideg tésztára jön a sárga krém:
Ehhez a tejet felforraljuk, felöntjük vele lassan a liszttel, cukorral elkevert tojássárgáját, és folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.
Időnként megkeverve lehűtjük, robotgéppel jól átkeverjük, és elegyítjük a habosra kavart margarinnal.
Tetejét tortabevonóval, vagy csokimázzal vonjuk be.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése