2010. augusztus 10., kedd

Bounty szelet


Hozzávalók:

Tészta:

25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
12.5 dkg Ráma margarin
1 evőkanál kakaó
1 tojás
15 dkg porcukor

Kókuszos töltelék:

6 tojásfehérje kemény habja
25 dkg porcukor
25 dkg kókuszreszelék

Sárga krém:

6 tojás sárgája
15 dkg porcukor
3 evőkanál liszt
3 dl tej
12.5 dkg Ráma margarin

20 dkg étcsokis tortabevonó / vagy csokimáz

Elkészítés:

A sütőporos, szitált lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, kakaót, tojásokat, és összegyúrjuk.

Két lapra nyújtjuk lisztezett felületen, az egyiket kikent, liszttel szórt közepes méretű tepsibe fektetjük. (A tészta kicsit lágy, óvatosan nyújtsuk, mert szakadhat.)
A kókuszos töltelék hozzávalóit összekeverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot, majd rásimítjuk a tésztára.
Erre kerül a tészta másik fele.

Előmelegített, közepes, 180 °C-os sütőben kb. 25 perc alatt kisütjük, és hagyjuk kihűlni.

A hideg tésztára jön a sárga krém:

Ehhez a tejet felforraljuk, felöntjük vele lassan a liszttel, cukorral elkevert tojássárgáját, és folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.
Időnként megkeverve lehűtjük, robotgéppel jól átkeverjük, és elegyítjük a habosra kavart margarinnal.

Tetejét tortabevonóval, vagy csokimázzal vonjuk be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails