2010. augusztus 23., hétfő

Fokhagymás csirkemáj


Ez talán a világ legegyszerűbb, ám annál finomabb sült májas receptje. Fontos, hogy jó minőségű, hízott (házi) májat használjunk hozzá. Lehet ez csirke, kacsa, vagy akár libamáj is. Gyorsan elkészíthető, ízletes fogás.

Hozzávalók: szárnyas máj (csirke, kacsa, liba), fokhagyma, kacsazsír, só, provance-i fűszerkeverék

A májakat mossuk, és tisztítsuk meg, majd vágjuk ketté.
Egy serpenyőben hevítsünk fel kacsazsírt (nem túl sokat).
Ebbe tegyük az enyhén sózott májakat, a karikára vágott fokhagymával együtt.
(Én 50 dkg májhoz kb. 5-6 gerezd fokhagymát tettem).
A májat viszonylag magasabb hőfokon, folyamatos figyelem mellett pár perc alatt készre sütjük. Közben többször meg is forgatjuk.
Amikor elkészült, szórjuk meg provance-i (bazsalikom, kakukkfű, stb.) fűszerkeverékkel.
Melegen fogyasszuk.
Vágott hagymát, friss kenyeret ajánlok hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails