2010. augusztus 17., kedd

Márványos túrós pite


Hozzávalók 24 darabhoz:
30 dkg cukor,
2 zacskó vaníliás cukor,
10 tojás,
2 kg félzsíros tehéntúró,
3 zacskó vaníliaízű pudingpor (főzős),
25 dkg darált mák, a tepsi kikenéséhez margarin és zsemlemorzsa,
porcukor vagy szórócukor

Elkészítés:
Robotgéppel a kétféle cukrot a tojásokkal fehéredésig verjük, majd hozzáadjuk a pudingporral simára kevert túrót. A masszát 1 bögrényi kivételével margarinnal alaposan kikent, zsemlemorzsával meghintett 32 x 38 cm-es tepsibe simítjuk. A mákot a maradék túrómasszába forgatjuk, majd a tepsibe kanalazzuk, és a kétféle masszát késsel vagy villával márványosra kikeverjük. (Ízlés szerint a darált mákhoz keverhetünk porcukrot is.). Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 1 órán át sütjük. (Végezzünk tűpróbát!). Ha megsült, rácsra borítjuk, majd teljesen kihűtjük, végül 24 darabra vágjuk. Porcukorral vagy szórócukorral meghintve kínáljuk. Kávé vagy tea egyaránt remekül illik hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails