2010. augusztus 6., péntek

Diós kosárka


Hozzávalók:
Tészta:
40 dkg liszt
1 csomag sütőpor
10 dkg porcukor
4 db tojássárgája
25 dkg margarin.

Töltelék:
40 dkg darált dió
30 dkg porcukor
4 db tojásfehérje
10 dkg savanykás lekvár.

A tetejére:
20 dkg étcsokoládé.

A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojássárgájákkal, és a margarinnal rugalmas tésztává gyúrjuk. Ha nem elég rugalmas pici tejjel megsegítjük. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk és az alaposan kivajazott,5-6 cm átmérőjű kis kosárformákat kibéleljük vele.
Minden kosárkába 1-1 kiskanál lekvárt teszünk, majd beborítjuk a töltelékkel. Ehhez a darált diót elkeverjük a porcukorral, majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is beleforgatjuk. A megtöltött kosárkákat tepsire sorakoztatjuk és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük. Ha kihűltek a formákból kiemeljük őket, és gőz felett megolvasztott csokoládét csorgatunk rájuk.
Megszórjuk vagdalt dióval.
Tipp: Én úgy is szoktam készíteni, hogy a tojásfehérjéket felverem a cukorral, elosztom kétfelé, az egyikbe 20 dkg darált diót, a másikba 20 dkg kókuszreszeléket teszek, és a tetejükre a diósnak diót ,a kókuszosnak kókuszreszeléket szórok.
Ebből az adagból 48 db kosárka lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails