2010. augusztus 10., kedd

Kati rumos tésztája


Hozzávalók:
40 dkg liszt,
15 dkg vaj,
15 dkg cukor,
3 db tojás,
1 csomag sütőpor,
Kevés tej.

Krémhez:
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
3 evőkanál barackdzsem,
2 evőkanál rum.

Továbbá:
2 db tojásfehérje,
20 dkg porcukor,
4 evőkanál rum
Reszelt csokoládé.

A lisztből a vajjal, a cukorral, a 3 tojássárgájával, és sütőporral puha tésztát gyúrunk. Tepsi hátán 3 lapot sütünk belőle.
A legkevésbé sikerült vagy a legvastagabb lapot tálba morzsoljuk, hozzáadjuk a 2 kanál rumot, a kakaót, a barackdzsemet és a 20 dkg porcukorral habosra kevert vajat.
Az egyik lapra rálocsoljuk a rum felét, rárakjuk a tölteléket, betakarjuk a másik lappal, amit szintén meglocsoltunk 2 kanál rummal.
A tojásfehérjét gőz fölött addig keverjük a 20 dkg cukorral, amíg vastagodni kezd, akkor a tészta tetejére kenjük, és behintjük reszelt csokoládéval.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails