2010. augusztus 5., csütörtök

Lilahagymás-virslis tekercs


Hozzávalók:

Tésztához: 1,8 dl langyos víz, 1 evőkanál étolaj, 3 evőkanál ketchup, 1 teáskanál só, 3 evőkanál finom kukoricaliszt, 35 dkg BL 80 kenyérliszt, 1 teáskanál porélesztő.

Tésztába: 4 evőkanál étolaj, 3-4 nagyobb lilahagyma, vékonyra szeletelve, 8 db virsli, 2 evőkanál mustár.

Elkészítés: A tésztához valókat belerakjuk a kenyérsütő gépbe, és beindítjuk a normál programot (3,20 perces), 35 perc múlva leáll a dagasztás, akkor kikapcsoljuk a gépet.

Közben a 4 evőkanál olajon megpároljuk a hagymát, míg jó üveges lesz, majd kivesszük az olajból és hűlni hagyjuk. Ezután beletesszük a virslit abba az olajba és ha átsült, hűlni hagyjuk.

A gépből kivesszük a tésztát, lisztezett deszkán kisodorjuk, 8 egyenlő részre vágjuk. Akkorára sodorjuk ki a tésztákat, hogy jól elférjen a virsli rajta, hogy a végeit is be lehessen hajtani. Először a tészta közepére mustárt kenünk, erre a hagyma nyolcadrészét, majd a virslit. A tészta végeit a virsli hosszában behajtjuk, hogy ne folyjon ki a töltelék, majd feltekerjük a tésztát a virslire.

A 8 tekercset beletesszük egy olajjal vékonyan megkent sütőpapírra 35 x 26 cm-es tepsibe. Lekenjük meleg vízzel, és konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen kb. 45 percig pihentetjük.

Ezután lekenjük 2 tojássárgája + 1 kávéskanál tej keverékével.

Előmelegített sütőben 200 fokon 25-27 percig sütjük, addig, míg aranybarna lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails