2010. augusztus 5., csütörtök

Francia karamell-krémes


Hozzávalók:
Tészta:
6 tojás,
6 kanál kristálycukor,
1 kanál kakaó,
5 kanál rétesliszt,
1 sütőpor,
1/2 dl olaj.

A tojás fehérjét és a cukrot felverjük kemény habbá, hozzáadjuk az olajat és a tojás sárgáját, majd lassan hozzákeverjük a lisztet, sütőport és a kakaót. Kivajazott tepsibe öntjük és szépen elsimítjuk.

Krém 1:
1 l tej,
3 cs vaníliás krémpor,
130 g cukor,
1 vaníliás cukor,
2 kanál kakaó,
7 tojás fehérje.

Feltesszük forralni a fele tejet, bele tesszük a vaníliás cukrot. A másik felébe feloldjuk a kristálycukrot és a vaníliás krémport, sűrű krémet főzünk belőle. A felvert 7 tojás fehérjét óvatosan belekeverjük a masszába. Ha ez megvan, a krémet ketté osztjuk, majd bele tesszük a 2 kanál kakaót.

Krém 2:
4 kanál kristálycukor,
3 dl tej,
2 csomag tejszínhabpor.

A kristálycukorból karamellt csinálunk, felöntjük a tejjel, amikor kihűlt, belekeverjük a tejszínhabport és turmixgéppel jól kikeverjük.
A kakaós tésztára rákenjük a vaníliás pudingot, majd erre a kakaós pudingot, a tetejére pedig a karamelles tejszínhab kerül. Végül a tetejét megszórjuk reszelt csokival.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails