2010. augusztus 5., csütörtök

Panda maci szelet


Hozzávalók:

Kakaós tésztához:
2 pohár tejföl
2 pohár cukor
2 pohár liszt
6 tojás
3 evőkanál kakaópor

Kókuszos tésztához:
6 tojásfehérje
20 dkg kókuszreszelék,
15 dkg cukor

A tojássárgájákat a tejföllel, cukorral habosra kikeverjük, hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, kakaóport és a keményre felvert tojáshabot.
Kizsírozott lisztezett tepsibe öntjük a tészta felét.
A 6 tojásfehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, majd belekeverjük a kókuszreszeléket, és a barna tésztára kanállal hézagosan pöttyöket rakunk. Ráöntjük a kakaós masszát úgy hogy a hézagokat is kitöltse.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
Ha megsült kettészeljük majd megkenjük krémmel.

Krém:
7 kanál liszt
6 kanál porcukor
6 tojássárgája
3 dl tej
1 csomag vanília cukor
25 dkg vaj

A Krémhez a tojássárgájákat cukorral jól elkeverjük, hozzátesszük a lisztet, vaníliát, a tejjel csomómentesre keverjük és sűrűre főzzük.
Miután kihűlt hozzákeverjük a habosra kikevert vajhoz.
Bevonjuk csoki mázzal : 3 kanál felforrósított tej, 20 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó, 3 kanál olaj.
Jól kikeverni és rákenni a tészta tetejére.

Tepsi méret: 26x36 cm.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails