2010. augusztus 17., kedd

Hólabda 2.


Piskóta:

4 tojás
15 dkg porcukor
1 kávéskanál kakaó
1/2 csg. sütőpor
12 dkg liszt

A tojássárgáját habosra keverjük a porcukorral, apránként hozzáadunk 4 evőkanál forró vizet, majd a kakaót, sütőport, kanalanként hozzákeverjük a lisztet, jól kidolgozzuk és óvatosan , hogy össze ne törjön, a 4 tojás kemény habbá vert fehérjét is. Sütőpapírral bélelünk egy tepsit és 180 fokon megsütjük .Én gáz tepsiben sütöttem,így pont jó vastag lett.

Töltelék:
10 dkg vaj
10 dkg porcukor
5 dkg liszt
1 vaníliás cukor
1 tojás
3 dl tej

A vajat habosra keverjük 8 dkg porcukorral.A lisztet, a maradék 2 dkg cukrot és a vaníliás cukrot, a tojás és a 3 dt tejet sűrűre főzzük. Ha kihűlt, hozzáadjuk a cukorral kikevert vajhoz és habosra keverjük.

A kisütött tésztalapot tetszés szerinti pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk (jobb a kisebb, mert azt pont be lehet kapni. Kettőt egymásra tesszük úgy, hogy közte megkenjük a krémmel, majd kívűlről úgyszintén és kókuszban meghempergetjük. tetejüket csokimázzal kenjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails