2010. augusztus 6., péntek

Hédi kedvence


Tésztához:
10dkg porcukor
2db tojás
4dkg margarin
2ek méz
1teáskanál szódabikarbóna
1ek tejföl
30dkg liszt

Piskóta tekercshez:
8db tojás
16dkg porcukor
16dkg liszt
1 sütőpor
6k víz
lekvár.

Krém:
2cs. vanília-puding
7dl tej
30dkg RAMA
20dkg porcukor
2cs. vaníliacukor.

Elkészítés:
A tojásokat a porcukorral elkeverjük. Hozzáadjuk a kissé megolvasztott margarint, a langyos mézet, végül a szódabikarbónával elkevert lisztet és jól összedolgozzuk. Zsírozott, lisztezett, közepes lemezen két vékony lapot sütünk belőle.
Elkészítjük a piskóta masszát, megfelezzük és külön-külön megsütjük. Sütés után még melegen baracklekvárral megkenjük és feltekerjük. Ha kihűlt, kb. 1 centiméter szeletekre vágjuk.
Krém: 2cs. vaníliapudingot megfőzünk 7dl tejben, és kihűtjük. 30dkg margarint 20dkg porcukorral jól kikeverünk, majd összedolgozzuk a kihűlt pudinggal és a két vanília-cukorral. Az egyik mézes-lapot megkenjük a krém felével, majd vízszintes sorokban, szorosan rárakjuk a felszeletelt tekercseket, erre jön a krém másik vele. Végül befedjük a másik tésztalappal.
Porcukorral meghintve tálaljuk. A süteményt a tekercsekre merőlegesen szeleteljük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails