2010. augusztus 5., csütörtök
Túróval töltött zsemle
Hozzávalók
4 zsömle
4 dl tej
8 dkg cukor
vaníliás cukor
Töltelék:
25 dkg túró
tejföl
10 dkg cukor
vaníliás cukor
reszelt citromhéj
Öntet: 2 dl tejföl
1 tojás
3 evőkanál cukor
A zsömlék tetejét levágom, a belsejét kiszedem.
A tejet meglangyosítom, belekeverem a cukrot és a vaníliás cukrot. Egy tálat kivajazok, a kivájt zsömléket kicsit megáztatom a tejben. (Ne annyira, hogy szétessen, de azért ne maradjon száraz.) Egymás mellé helyezem, mindegyikbe egy kanál lekvárt teszek, majd a túrókrémmel megtöltöm.
A túróból krémet készítek, hasonlóan, mint a palacsintába, de a zsömlék belsejét is hozzámorzsolom. Ha túl száraz a túró, tejfölt is adok hozzá, vagy az áztató tejből egy keveset, ha marad. A kalapokat is megáztatom, ráteszem a zsömlékre, leöntöm a tojás, cukor és tejföl keverékével. A tetejére kis vajdarabokat teszek, és 200°C-os sütőben megsütöm.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése