2010. augusztus 5., csütörtök

Puncs szelet


Hozzávalók

Tészta:

45 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg zsír
1 tojás
2 dkg szalakáli
kb.1 dl tej

Egy kevés tejben feloldjuk a szalagóriát és a többi hozzávalóból tésztát gyúrunk. Két darab, gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 °C-os sütőben.

Krém:

4 tojásból sütött piskóta
2 csomag puncspuding + 1 egész tojás + 7 dl tej = összefőzni.
1 margarin
15 dkg cukor
1 cs. mazsola rumba áztatva
3 cs. vaníliás cukor
1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tubus rumaroma

A hozzávalókat habosra keverjük a kihűlt pudinggal. A piskótát felkockázzuk és hozzákeverjük a krémhez.

Az egyik tésztalapot megkenjük valamilyen piros lekvárral (pl. vegyes, ribizli, meggy).

Rákenjük a krémet, azt is megkenjük lekvárral és lefedjük a másik lappal.

Máz:

35-40 dkg porcukor
víz + rum + piros ételfesték = 1 dl

A porcukorhoz annyi folyadékot adunk, hogy jól kenhető, de sűrű massza legyen, és rásimítjuk a tésztára.

Ha egy kicsit szikkadt a máz, késsel bekarcoljuk, ahol majd szeletelni szeretnénk, egy éjszakát áll és másnap ehető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails