2010. augusztus 5., csütörtök
Puncs szelet
Hozzávalók
Tészta:
45 dkg liszt
15 dkg cukor
15 dkg zsír
1 tojás
2 dkg szalakáli
kb.1 dl tej
Egy kevés tejben feloldjuk a szalagóriát és a többi hozzávalóból tésztát gyúrunk. Két darab, gáztepsi méretű lapot sütünk belőle 180 °C-os sütőben.
Krém:
4 tojásból sütött piskóta
2 csomag puncspuding + 1 egész tojás + 7 dl tej = összefőzni.
1 margarin
15 dkg cukor
1 cs. mazsola rumba áztatva
3 cs. vaníliás cukor
1-2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tubus rumaroma
A hozzávalókat habosra keverjük a kihűlt pudinggal. A piskótát felkockázzuk és hozzákeverjük a krémhez.
Az egyik tésztalapot megkenjük valamilyen piros lekvárral (pl. vegyes, ribizli, meggy).
Rákenjük a krémet, azt is megkenjük lekvárral és lefedjük a másik lappal.
Máz:
35-40 dkg porcukor
víz + rum + piros ételfesték = 1 dl
A porcukorhoz annyi folyadékot adunk, hogy jól kenhető, de sűrű massza legyen, és rásimítjuk a tésztára.
Ha egy kicsit szikkadt a máz, késsel bekarcoljuk, ahol majd szeletelni szeretnénk, egy éjszakát áll és másnap ehető.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése