2010. augusztus 17., kedd

Pesti kókuszos krémes


Hozzávalók a tésztához:
30 dkg liszt,
2 ek kakaópor,
15 dkg margarin,
½ cs sütőpor,
15 dkg porcukor,
1 tojás,
pici tejföl

Hozzávalók a fehér krémhez:
6 tojás fehérje,
10 dkg porcukor,
25 dkg kókuszreszelék

Hozzávalók a sárga krémhez:
6 tojás sárgája,
3 ek liszt,
3 dl tej,
25 dkg margarin (vagy vaj),
15 dkg porcukor,
1 cs vaníliás cukor

A tészta hozzávalóit összemorzsoljuk, pici tejföllel ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Két részre osztjuk, és az egyik felét belenyújtjuk a tepsibe.
A fehér krémhez a tojások fehérjéből kemény habot verünk a porcukorral.
Belekeverjük a kókuszreszeléket, amit rákenünk a tepsire rakott tésztára.
Kinyújtjuk a tészta másik felét, rátesszük a kókuszos krémre, és előmelegített sütőben kisütjük.
A sárga krémhez a tojásból, cukorból, lisztből, és a tejből sűrű krémet főzünk.
A margarint kikeverjük a cukrokkal, majd hozzákeverjük a kihűlt tojáskrémhez.
Az egész krémet rákenjük a kihűlt süteményre.
A krémest csokoládémázzal öntjük le.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails