2010. augusztus 10., kedd

Citromkrémes szelet


Hozzávalók:
Tészta:
55 dkg liszt
10 dkg cukor
20 dkg vaj vagy 16 dkg zsír
1 csomag sütőpor
3 db tojássárgája
Kis tej.

A tészta anyagait annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy puha legyen. Tepsi hátán 4 egyforma lapot sütünk a tésztából.

Krém:
7,5dl tej
5 púpozott evőkanál liszt
1 db citrom
25 dkg porcukor
25 dkg vaj, vagy margarin
Meggy, ribiszke vagy baracklekvár.

Fél liter tejet felforralunk, a maradék hideg tejjel simára keverjük a lisztet, beleengedjük a forró tejbe, és állandóan keverve sűrűre főzzük.
Levesszük a tűzről, belekeverjük egy citrom reszelt héját és az átszűrt levét.
Miután a pép kihűlt ,a vajat habosra keverjük a porcukorral, majd kanalanként hozzádolgozzuk a pépet.

Összeállítás:
Az alsó lapot megkenjük a krém felével, rátesszük a második lapot dúsan, megkenjük lekvárral. Erre tesszük a harmadik lapot ,rákenjük a krém másik felét és befedjük az utolsó lappal.

Tetejére:
2 tojásfehérjéből
20 dkg porcukorral kemény habot verünk és rákenjük a tészta tetejére.

Díszítés:
Csokoládét felolvasztunk vízgőz felett, és különböző formákba, öntjük.
Amikor kihűltek, rárakunk egyet-egyet, mindegyik süti tetejére.
Ennek hiányában, lehet csokireszelékkel megszórni vagy porcukorral beszitálni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails