2010. augusztus 17., kedd
Mirinda szelet
Hozzávalók a tésztához:
7 tojás,
7 ek cukor,
2 ek kakaópor,
5 ek liszt,
1 cs sütőpor,
1 dl olaj
Hozzávalók a krémhez:
50 dkg túró,
2 cs vaníliás cukor,
1 citrom reszelt héja,
6 ek porcukor (vagy méz)
Hozzávalók a tetejére:
7 dl mirinda,
2 cs vaníliás pudingpor,
cukor, ízlés szerint
A tészta hozzávalóiból elkészítjük a piskótát.
Közben a krémhez valókat alaposan kikeverjük. Ha géppel turmixoljuk, akkor selymesebb lesz a krém.
A kihűlt piskótát tegyük egy kisebb tepsibe (ha van), formázzuk a széleit, majd kenjük rá a krémet.
Ezt követően 2 dl mirindával keverjük csomómentesre a pudingot.
A maradék üdítőt kezdjük el forralni. Folyamatosan keverve hajtsuk ki az összes buborékot belőle.
Ha ezzel megvagyunk, sűrítsük be, főzzük krémmé.
Folyamatos keverés mellett hűtsük le a pudingot.
Amikor még kenhető, gyors mozdulatokkal kenjük rá a krémre.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése