2010. augusztus 17., kedd
Sárgatetejű diókocka
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg vaj,
28 dkg porcukor (pl. világos nádcukor),
18 dkg darált dió,
18 dkg rétesliszt (sima is jó),
1 cs sütőpor,
6 tojás fehérjének a habja
Hozzávalók a krémhez:
6 tojás sárgája,
30 dkg porcukor (pl. világos nádcukor),
és olvasztott csokoládé
A tésztához először keverjük ki a vajat a cukorral.
Majd adjuk hozzá a diót, a sütőporos lisztet, és végül a tojásfehérjék kemény habját.
180 fokos, elő, előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.
A sütés vége előtt közvetlenül keverjük ki a tojások sárgáját a porcukorral.
Amikor készen van a sütemény, a forró, gőzölgő süteményre azonnal kenjük rá a cukros krémet.
A forró gőz hatására ez a krém azonnal „ráfő”.
A kész süteményt olvasztott csokoládéval tetszőlegesen díszíthetjük.
TIPP: Jót tesz a süteménynek, ha egy éjszakát hagyjuk állni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése