2010. augusztus 5., csütörtök

Rumos szelet


Hozzávalók:
5 tojás
20 dkg cukor
20 dkg liszt
késhegynyi szódabikarbóna

Krém:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 dl rum vagy rum aroma
4 evőkanál darált dió (el is maradhat )
2 kanál kakaópor

Máz:
20 dkg porcukor
3 kanál tej
5 dkg vaj
3 kanál kakaópor
Barack lekvár

A tojásfehérjéket a cukorral felverjük kemény habnak, sorra hozzáadjuk a tojások sárgáját, tovább verjük fehéredésig, majd hozzátesszük a szódabikarbónával elkevert lisztet és közepes tepsiben, előmelegített sütőben megsütjük.
Miután kihűlt levágjuk a tetejét, tálba rakjuk és rálocsoljuk a rumot.
A vajat a porcukorral kikeverjük, hozzátesszük a rummal meglocsolt piskótát, kakaóport, darált diót, és jól összedolgozzuk.
A tésztát megkenjük barack lekvárral, rárakjuk a krémet, szépen elsimítjuk, kis időre hűtőbe tesszük.

Elkészítjük a mázat: A tejet felforrósítjuk, beletesszük a porcukrot, kakaóport, vajat, jól kikavarjuk és rásimítjuk a tésztára.
Megszórjuk fehér csoki darabkákkal, de el is maradhat

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails