2010. augusztus 6., péntek

Joghurtos pite


Tésztához:
15dkg margarin
10dkg cukor
4db tojássárgája
25dkg finomliszt
1cs. sütőpor
kevés só
reszelt citromhéj

Töltelékhez:
3db natúr joghurt
2 pohár tejföl
5 púpos ek. (rétes)liszt
15dkg cukor
4db tojásfehérje
1cs. vaníliás cukor

Elkészítés:
A lisztet elkeverjük egy csipet sóval a sütőporral, és elmorzsoljuk a feldarabolt margarinnal. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd összegyúrjuk. Ha száraznak találjuk, tegyük hozzá egy kevés tejfölt. 30 percig hideg helyen pihentetjük. A tészta felét kinyújtjuk és egy közepes méretű zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük.
A krémhez összekeverjük a joghurtot, a tejfölt, a cukrot, a lisztet és a vanília cukrot. Végül belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. A krémet a tepsiben levő tésztára öntjük. A tészta másik feléhez még egy kevés lisztet gyúrunk, hogy keményebb legyen, majd ráreszeljük a joghurtos krém tetejére. Én a reszelni való tésztát egy kis időre mélyhűtőbe szoktam tenni, hogy könnyebben lehessen reszelni.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 35-40 percig sütjük.
Hidegen könnyebb szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails