2010. augusztus 17., kedd

Isler


Hozzávalók:
20 dkg liszt,
15 dkg darált dió vagy mandula,
20 dkg vaj,
2 tojássárgája,
10 dkg porcukor,
csipetnyi só,
20 dkg barack- vagy ribizlilekvár,
20 dkg étcsokoládé,
5 dkg vaj

Elkészítés:
A lisztet a darált dióval meg a cukorral vegyítsd el, majd a vajjal, a tojássárgájával é pici sóval gyors mozdulatokkal gyúrd össze. Fóliába csomagolva legalább egy órára hűtsd be – de az sem baj, ha egy éjszakán át pihen.
Lisztezett deszkán nyújtsd 4-5 mm vastagra és egy nagyobb, kb. 8-9 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval szúrd ki. Sütőpapírral borított sütőlemezre rakva, előmelegített sütőben 175 fokon süsd szép zsömleszínűre. Ha kihűlt, kettőt-kettőt lekvárral ragassz össze, majd a gőz felett megolvasztott, a vajjal fényesre kevert csokoládéval vond be.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails