2010. augusztus 5., csütörtök

Kókuszos piskótatekercs


6 tojásból, 6 kanál cukorral, 6 kanál liszttel és egy sütőporral vékony lapot sütünk
A tojásokat és a cukrot addig verjük, míg igazán könnyű masszát kapunk. Így lesz belőle könnyű, levegős sütemény.A lisztet jól keverjük el a sütőporral.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral,használjunk sekély tepsit, kenjük meg a papírt, vágjuk be a sarkait, és hasítjuk fel a széleket, hogy alacsony szegélyt képezzen.
A süteménytésztát még melegen göngyöljük fel, (én kissé nedvesített konyharuhára szoktam, és így hagyom kihűlni)

Töltelék:
5 evőkanál margarin, vagy vaj
3-4 e.k. porcukor
2 deci sűrű, hideg vaníliás puding
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzá adjuk a pudingot.A krémet egyenletesen terítsük szét a süteményen, majd szórjuk meg fél csésze kókuszreszelékkel, és ha akarjuk mandulával.
Ha hagytunk egy kevés krémet, úgy a külsejét is bekenhetjük, és megszórhatjuk kókusszal...díszithetjük mandulával.
Feltekerjük szorosan , és legalább egy órára hűtőbe rakjuk.
(sütő hőfoka 250,ha légkeveréses úgy 200 fok)Kb. 5percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails