2010. augusztus 17., kedd
Meggyes Duna-kocka
Hozzávalók:
1 üveg (370 ml) meggybefőtt,
12-13 dkg vaj vagy margarin,
12-13 dkg kirstálycukor,
3 zacskó vaníliás cukor,
3 tojás,
17-18 dkg liszt,
fél zacskó sütőpor,
3 evőkanál tej,
10 dkg darált mogyoró,
3-4 dkg felaprított étcsoki,
4 dl tejszín,
2 zacskó habfixáló,
8 dkg ét tortabevonó,
8 dkg tej tortabevonó,
3 dkg puha kókuszzsír,
a forma kikenéséhez: margarin és zsemlemorzsa,
a díszítéshez: tejszínhab, mogyoró, piros lekvár
Elkészítés:
A vajat a kristálycukorral és 1 zacskó vaníliás cukorral kikeverjük. Egyenként beledolgozzuk a tojásokat, és beleforgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet. A tészta felét margarinnal kikent, zsemlemorzsával meghintett 24 x 24 cm-es vagy 26 cm-es kerek tortaformába simítjuk. A maradékot a tejjel, 5 dkg mogyoróval és a felaprított csokoládéval elvegyítjük, a világos tésztára kenjük, és villával márványosra keverjük. Elosztjuk rajta a lecsöpögtetett meggyet, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 45 percig sütjük. A formában hűlni hagyjuk. A kerek tortalapot négyszet alakúra vágjuk. A maradék darált mogyorót szárazon megpirítjuk, majd kihűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük, közben beleszórjuk a 2 zacskó habfixálót. A mogyorót a habba forgatjuk. A mogyorós tejszínhabot a tésztalapra simítjuk, és kb. 2 órára hűtőszekrénybe állítjuk. A nagyobb darabokra tördelt kétféle bevonót a kókuszzsírral együtt forró vízfürdőben megolvasztjuk, majd rövid ideig hűlni hagyjuk. A mázzal a sütemény tetejét bevonjuk, tortafésűvel vagy villával hullámokat rajzolunk bele, és hűtőszekrénybe tesszük. A karima eltávolítáa után a tésztát meleg késsel 12 kockára vágjuk, végül tejszínhabbal, egész mogyorószemekkel és piros lekvárpöttyökkel díszítjük.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése