2010. augusztus 2., hétfő

Havasi gyopár


Hozzávalók:
Barna tésztához:
15 dkg liszt,
5 dkg vaj,
7 dkg cukor,
1 evőkanál tejföl,
1 evőkanál kakaó,kevés sütőpor,
ezeket összegyúrjuk és fagyasztóba tesszük.

Fehér tésztához:
50 dkg liszt,
20 dkg vaj,
25 dkg cukor,
1 egész tojás,
fél csomag sütőpor,
3-4 evőkanál tejföl.
Ezeket jól összedolgozzuk és három cipót készítünk belőle.

Egyenként kinyújtjuk,zsírozott,lisztezett,gáztepsi hátára
tesszük,megkenjük baracklekvárral,megszórjuk apróra vágott dióval,a barna tészta 1/3-át ráreszeljük,így sütjük meg mindhárom lapot.

Krém:
6 dl tej,
2 cs.vaníliás puding,
20 dkg porcukor,
25 dkg vaj,
2 cs vaníliás cukor.
A tejben megfőzzük a pudingport,a vajat a porcukorral,vaníliás cukorral kihabosítjuk,hozzákeverjük a pudingot.

Összerakjuk a lapokat,a morzsás felét kenjük a krémmel.

Tetejére:
2 tojásfehérjét 20 dkg porcukorral gőz felett habosra kavarjuk,rásimítjuk a tésztára és megszórjuk csokidarabkákkal.
De lehet egyszerűen porcukorral beszitálni.
Szólj hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails