2010. augusztus 2., hétfő

Joghurtos-vaníliakrémes süti


4 egész tojást habosra kavarunk 1 bögre cukorral, csipetnyi sóval, 1kk -citromlében feloldott- szódabikarbónával, fél bögre olajjal, 1,5-2 bögre joghurttal és 3,5 bögre liszttel. A tésztát jól összekeverjük, végül kettőbe osztjuk. Egyik felébe teszünk egy csomag vaníliás cukrot, másik felébe pedig rumaromát és 1 ek kakaót. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük a tésztát, villával kicsit elkavargatjuk, hogy erezett mintázatú legyen és tűpróbáig sütjük.

Amíg hűl, elkészítjük a krémet: egy jó habosra elkészített vanília krém. Ez lehet készen vett( 2,5dl hideg tejjel habosra keverni a krémport), vagy lehet egyénileg is készíteni. Nagyon ritkán szoktam készen venni sütikrémet, de most mindenképpen akartam ragaszkodni a recepthez, ezért megvettem a boltban. Szóval e krém három-negyedét a kettőbe vágott süti alsó lapjára tesszük, a megmaradt részt rákenjük a felső lapra, a krémet megszórjuk kókuszreszelékkel, majd tetszés szerinti gyümölcsökkel kidíszítjük a sütit. Jelen esetben narancsot használtam.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails