2010. augusztus 2., hétfő

Pisztáciás-mandulás keksz-szelet


Hozzávalók:
2,5 dl tej,
25 dkg porcukor,
20 dkg vaj,
3 ek kakaó,
50 dkg háztartási keksz (fele darált, fele darabosra törve),
10 dkg natúr pisztácia darabosra törve,
5 dkg mandula lapocska,
5 dkg csokoládé –chip (vagy apró csokoládé darabkák)

A tetejére:
15 dkg jó minőségű csokoládé (fele tejcsokoládé – fele étcsokoládé) gőz fölött megolvasztva és 2 ek olajjal elkeverve, 5 dkg mandula lapocska megpirítva


Egy tálban a száraz alapanyagokat összekeverjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tejben a vajat felolvasztjuk majd a száraz alapanyagokhoz adjuk és jól összedolgozzuk. A masszát a sütőpapíros tepsibe adagoljuk, szépen elsimítjuk a tetejét és rákenjük az olvasztott csokoládét, végül pedig megszórjuk pirított mandulával. Néhány órára hűtőbe rakjuk dermedni, majd csodálatosan lehet szeletelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails