2010. július 29., csütörtök
Ázsiai spagetti
Hozzávalók:
- 2-4 fej vöröshagyma,
- 2-3 gerezd fokhagyma,
- 1/2 fej káposzta
- 1 evőkanál citromlé, vagy 10%-os ecet,
- 2 kávéskanál méz,
- szójaolaj/szósz, olaj, só, cukor, bors, chilli, gyömbér
- bambuszrügy - helyettesíthető káposzta torzsa felvágva,
- gomba
- sárgarépa
- 1/2 deci cherry, vagy más rövidital, lehet hígitva is, sörrel lehet helyettesíteni
- 1 kg csirkemell, vagy pulykamell
- spagetti.
Apró csikokra felvágjuk a húst, lehetőleg úgy, hogy a szálakat elvágjuk.
A felvágott csirkemellhez hozzáadjuk az apróra felvágott 2-3 hagymát, 1 gerezd fokhagymát, mézet, cukrot, sót, gyömbért citromlevet, cherrit, chillit/bors gyömbért, szójaszószt és étolajat hozzátesszük. Ennek a pácnak pikánsnak kell lennie - édes-savanykás- picit erős ízeknek kell benne fellelhetőnek lenni.
A húst a páccal egy napra eltesszük.
A sárgarépát apróra, lehetőleg csíkokra, kockákra, vagy karikákra felvágjuk, picit megcukrozzuk - sajnos a mai sárgarépáknak más semmi ízük nincs - a káposztát kis csíkokra szeleteljük - a torzsát, és a keményebb részeket kis hasábokra, ezzel helyettesítjük a bambuszrügyet. A gombát felvágás után roston félig megsütjük, vagy dinszteljük.
A spagettit, lehetőleg törés nélkül megfőzzük. A káposztát mikróban, vagy tűzhelyen megpuhítjuk.
A húst a páccal együtt, a maradék felvágott hagymát, fokhagymát dinsztelve, vagy nyersen, a sárgarépát, káposztát óvatosan összekeverjük és forró tepsibe tesszük, szójaszósszal, gyömbérrel meglocsoljuk és picit megpirítjuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése