2010. július 29., csütörtök

Pepperoni-roll


A tésztához:

* 25 dkg liszt
* 2 ek olívaolaj
* 1 mk cukor
* 1 tk só
* 1,5 dl víz
* kb. 1,3 dkg friss élesztő

Töltelékhez:

* kb 16 dkg szeletelt pepperoni
* kb 15-20 dkg reszelt mozzarella sajt

Tálaláshoz:

* kb 2 dl pizzaszósz

Kenéshez:

* pici olaj


elkészítés

1. A cukrozott langyos vízben felfuttatjuk az élesztőt. A sót a liszttel elkeverjük.
2. Amikor felfutott az élesztő, összekeverjük a liszttel, majd lisztezett gyúródeszkán meggyúrjuk, miközben adagoljuk hozzá az olajat.
3. Cipót formálunk belőle, kettévágjuk, és újra cipót, azaz cipókat formálunk belőlük.
4. Legalább 45 percig kelesztjük letakarva, meleg helyen.
5. Miután szépen megkeltek a cipók, lepényt formázunk belőlük, sodrófával kicsit kinyújtjuk -nem túl vékonyra!,ovális vagy kör alakra.
6. A közepére pár centi széles sávban elterítjük a pepperonit, megszórjuk reszelt mozzarellával, két szélét középen egymásra hajtjuk (lapított tekercs kinézetük), és még 10 percig kelni hagyjuk.
7. Ezt követően kb 270 fokra előmelegített sütőbe tesszük őket.
8. Alsó-felső sütéssel 8-10 perc alatt megsütjük (érdemes ránézni 6-7 perc elteltével, nehogy megégjen az alja-sütőtől függ-,ha az alja megsült, de a teteje nem eléggé, érdemes grillre váltani az utolsó pár percre), majd miután megsültek, egy pici olajjal megkenjük a rollok tetejét.
9. Pizzaszósszal tálaljuk.

sütési hőfok: 270 °C

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails