2010. július 21., szerda

Pizza Carbonara


Pizza Carbonara

Hozzávalók a tésztához : 30 dkg liszt, 1 tojás, Kb. 1.5 dl tej, 2 evőkanál olaj, 2 dkg élesztő , 1 teáskanál cukor, 1 mokkáskanál só

Hozzávalók a feltéthez : 1.5 dl főzőtejszín, 20 - 25 dkg sonka, 20 dkg bacon,1kinyomós krémsajt, reszelt sajt, oreganó, pizzafűszer

A tészta elkészítése: A tejet langyosra melegítjük. Az elmorzsolt élesztőt és a cukrot egy kevés ( 1 kávéskanálnyi ) liszttel elkeverjük, és 0.5 dl tejet öntünk hozzá. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, pizzafűszerrel, oreganóval és a maradék 1 dl tejjel. Jól kigyúrjuk. 30 percig langyos helyen pihentetjük.

Amíg kel a tészta készítsük el a feltétet. Vágjuk apró kockákra a sonkát és a bacont is. A bacont egy kevés olajon pirítsuk meg. A kinyomós krémsajtot a főzőtejszínnel keverjük simára. Ezt a legkönnyebben úgy érjük el, ha mikróba pár másodpercre betéve meglagyosítjuk és ezután könnyen kikeverhető lesz egy kis habverővel. Ízesítsük oreganóval, pizzafűszerrel és esetleg borssal.

Ha megkelt a tészta nyújtsuk ki téglalap alakura, gáztepsi méretűre. A tepsinket béleljük ki sütőpapírral és helyezzük rá a kinyújtott tésztát. Kenjük meg a tejszínes krémsajttal. ( nem baj, ha folyós! ) Tegyük rá a sonkát, a megsütött szalonnát és a reszelt sajtot.

Előmelegített sütőben, kb. 170 - 180 fokon süssük kb. 20 - 25 percig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails