2010. július 29., csütörtök

Burgonyás rakott csirke


Hozzávalók: 4 db egész csirkecomb, tetszés szerinti mennyiségű burgonya, 1 db gomba, 20 dkg fagyasztott zöldborsó, 1 nagy doboz tejföl, olaj, só, őrölt bors. Leveskockából fél liter leves

A csirkehúst alaposan megmosom. A tepsi vagy jénai aljába kevés olajat öntök. Kirakom vékonyan szeletelt krumplival. Erre teszem a csirkét, kevés só, kevés őrölt bors. Megkenem a tejföl felével, majd ráteszem a gombát,és a zöldborsót. Erre jön a krumpli másik fele, kevés olaj, pici só. Majd a tejföl többi része.

Felöntöm a levessel, majd alufóliával lefedve sütőbe teszem. Ha megpuhult a hús, akkor leveszem a fóliát hogy egy kicsit piruljon a krumpli. Így egyszerre készül a hús,és a köret. A krumplit mindenki maga dönti el mennyit tesz bele.

Jó étvágyat mindenkinek!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails