2010. július 29., csütörtök

Pirított zöldséges metélt


* 30 dkg hosszúmetélt
* 20 dkg sárgarépa
* 2 szál póréhagyma
* 10 dkg gomba
* 1 ek vaj
* 1,5 dl zöldségleves kockából
* 10 dkg zöldborsó (mélyhűtött)
* 5 ek olaj
* 3 gerezd fokhagyma
* 2 ek szójaszósz
* só
* őrölt bors

Elkészítés
1. Forrásban levő sós vízbe tesszük a vajat, a tésztát, és a csomagoláson olvasható idő alatt puhára főzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük.
2. A zöldségeket megtisztítjuk, feldaraboljuk. Felforrósítjuk a zöldséglevest, belekeverjük a répát, 3 perc elteltével a zöldborsót, és további 2 percig főzzük. A zöldségeket leszűrjük.
3. Az olajat nagy serpenyőben felforrósítjuk, a póréhagymát, a gombát kevergetve kb. 5 percig pároljuk benne. Hozzáadjuk a tésztát, és állandóan keverve átsütjük.
4. A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük, a zöldborsóval és a répával együtt a tésztához keverjük. Hozzáöntjük a szójaszószt, sóval, borssal ízesítjük, és tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails