2010. július 20., kedd
Hagymás rostélyos gombával
Hozzávalók:
50 dkg csont nélküli hús, lehet marha vagy sertéshús,
4-5 nagyobb fej vöröshagyma,
zsír, olaj, vaj ,bors,
flekken fűszerkeverék, só, liszt,
gomba
Elkészítés:
A húst szeletekre vágom, megszórom sóval, törött borssal, flekken keverékkel, liszbe forgatom és kb. egy óra állás után bő, forró zsírban mindkét oldalán jól átsütöm, a hagymát karikára vágom, lesózom, majd a húsra rakom kissé megpirítom, kevés vízzel felengedve, fedő alatt puhára párolom. (Rengeteg hagymával szeretem!)
Mikor a hús megpuhult, belefőzöm a szeletelt gombát, tejfölet kavarok hozzá és krumplikörettel tálalom.
Bármilyen savanyúság illik hozzá
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése