2010. július 20., kedd

Sajtos húsgombócok, tejfölös gombás szósszal, spagettivel


Hozzávalók: 500g darálthús, 500g csiperkegomba, 1 csomag újhagyma, 15 dkg reszelt sajt, 1 tubus natur krémsajt, 0.5l tejföl, 1 egész tojás, fehérbors, fokhagymapor, petrezselyem, só, olaj, 500g spagetti tészta

A darálthúshoz hozzáadok kb. 3-4 darab arasznyi, kis darabokba vágott újhagymát (ízlés szerint), 1 egész tojást, egy maréknyi reszelt sajtot (olyan 10dkg), és a fűszerezem sóval , fehérborssal, fokhagymaporral, aprított vagy szárított petrezselyemmel.
Kevés újhagymát olajon megfuttatok, rádobom a megpucolt nagyobb darabokra vágott gombát, és együtt összepirítom őket. Fűszerezés után vízzel és a tejföllel felöntöm és a sajtkrémet is belekeverem. Egyet rottyantok rajta, majd kis gombóckákat csinálok a húsos masszából és a szószba rakosgatom. Készre főzöm. Ha nagyon híg lenne a szósz (ez a tejföltől is függ), akkor egy pohár tejfölbe kis lisztet lehet tenni és végül a szószhoz adni, és összeforralni.
A tésztát a szokásos módon kifőzzük.

Ez a finom étel, nagyon gyorsan elkészíthető, és elronthatatlan!
Jó étvágyat!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails