2010. július 29., csütörtök

Csirkés-gombás penne


* 50 dkg penne tészta
* 2 db csirkemell
* 30 dkg csiperkegomba
* 1 nagy fej vöröshagyma
* 1 nagy fej lilahagyma
* 175 g tejföl
* 175 g joghurt
* mustár
* liszt
* majoranna
* só
* bors

elkészítés

1. A gombát és a hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük - nem túl apróra. A csirkemellet kis kockákra vágjuk. Közben a tésztát is lehet főzni - sós vízben.
2. Teflonos wokban olívaolajon kezdjük pirítani a hagymát, majd fedő alatt párolni. Amikor kezd puhulni, mehet bele a csirkemell. Ezt is kicsit pirítjuk és jöhet a gomba, majd a fűszerek: só, bors, majoránna. Lassú tűzön, fedő alatt főzzük.
3. A tejfölt, joghurtot és mustárt - a mustárt ízlés szerinti mennyiségben - összekeverjük kevés lisztel. (Én szeretem, ha intenzív az íze...)
4. Amikor már majdnem teljesen puha a hús, ráöntjük a fenti keveréket. Kevergetve, kicsit összefőzzük. Esetleg a tészta vizével hígítjuk (de a gomba is enged elég levet).
5. A végén hozzáadjuk a pennét és összeforgatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails