2010. július 30., péntek
Pásztorpite
hozzávalók 4 főre
* 6 db mogyoróhagyma (vagy lilahagyma)
* 1 sárgarépa
* 50 g vaj
* 2-3 babérlevél
* kakukkfű
* frissen őrölt bors
* só
* 50 dkg darált hús (bárány vagy sertés)
* 1-2 ek paradicsomsűrítmény
* 0,5 l csirke alaplé
* 25 dkg zöldborsó
A tetejére:
* 50 dkg burgonya
* 1 dl tej
* 12 dkg vaj
* 2 tojássárgája
elkészítés
1. A hagymát és a sárgarépát kis kockákra vágjuk, hozzáadjuk a babérlevelet, kakukkfüvet és a vajon kb. öt percig sütjük.
2. Hozzáadjuk a darált húst, a paradicsompürét, az egészet jól átsütjük, sózzuk, borsozzuk.
3. Hozzáöntjük a csirke alaplevet és mártás sűrűségűre főzzük.
4. Hozzáadjuk a zöldborsót, amivel együtt még öt percet pároljuk.
5. A burgonyát megfőzzük, áttörjük és pürét készítünk belőle.
6. A húsos mártást egy hőálló tálba átmerjük, majd a burgonyapüréből (ha van, nyomózsákkal) szép dunyhát készítve bevonjuk a tetejét.
7. 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
8. Tálalás előtt érdemes 10-15 percet várni, úgy szebben lehet tálalni.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése