2010. július 29., csütörtök

Húsgombóc leves


* 25 dkg darált hús
* 2 szál sárgarépa
* 1 szál fehérrépa
* kisebb zeller
* kisebb karalábé
* 1 burgonya
* 1 marék borsó
* 1 db tojás
* 3 ek búzadara
* 1 ek olaj
* 1 db zöldségleves kocka

elkészítés

1. Felhevítjük az olajat, rádobjuk a sárgarépát, és egy kicsit megkapatjuk. Majd rádobjuk a többi zöldséget is, és pároljuk egy kis ideig.
2. Felöntjük a zöldséglével, megsózzuk ízlés szerint.
3. Míg fő a levesünk, addig elkészítjük a gombócokat.
4. A húshoz adjuk a tojást, sót, borsot és a búzadarát, összeállítjuk.
5. 10 percet pihentetjük, és teáskanál segítségével a levesbe tesszük.
6. Készre főzzük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails