2010. július 30., péntek

Rakott krumpli másképp


hozzávalók 5 főre
* 1 kg krumpli
* 1/2 kg disznókaraj (amit a hentessel kicsontoztatunk)
* 2 közepes fej vöröshagyma
* 2 dl tejföl
* 1 tojássárgája
* 1 zöldpaprika
* zsír (vagy olaj)
* só
* bors
* pirospaprika

elkészítés
1. A húst felszeleteljük, kiverjük, a szeleteket sózzuk, borsozzuk és pirospaprikával meghintjük.
2. A meghámozott krumpli felét nyersen felszeletelve (az alsó rétegbe kerülő krumplikarikák lehetnek vastagabbak, mert könnyebben átsülnek) a kizsírozott (kiolajozott) tepsi aljára terítjük, majd megsózzuk.
3. Elosztjuk rajta a hússzeleteket, rátesszük a karikákra vágott, megpucolt hagymát, amit előtte 3-4 ek olajon megdinszteltünk, rászórjuk a felkarikázott paprikát, végül beterítjük a maradék burgonyával.
4. Újra megsózzuk és megkenjük a tojássárgával elkevert tejföllel, kevés zsíradékot (vagy olajat) teszünk rá és forró sütőben megsütjük (kb. 1 óra alatt). Közben néha nézzünk rá, és ha túlságosan elkezdene pirulni a teteje, kissé mérsékeljük a hőmérsékletet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails