2010. július 19., hétfő

Pizzás csiga


Hozzávalók a tésztához:

600 g finomliszt
50 g élesztő
2 db tojás sárgája
4 evőkanál olaj
1 teáskanál só
300 ml tej
1 kávéskanál cukor

A töltelékhez:

1 doboz pizzás melegszendvicskrém
1 doboz hamburgeres melegszendvicskrém
1 csomag bolognai alappor
oregánó, paradicsomlé, bazsalikom, bor, só, ketchup. Ezeket összekeverjük egy tálban és a paradicsomlével annyira felengedjük, hogy ne legyen annyira sűrű csak kenhető. Egy adag tésztához ezeknek a fele elég.

morzsolt csemegekukorica (konzerv)
reszelt trappista sajt


Beletesszük a tészta hozzávalóit a kenyérsütő tartályába. Tészta dagasztás-kelesztés programon elindítjuk a gépet. Amikor megkelt kivesszük, két részre osztjuk a tésztát.

Egyenként kinyújtjuk a tésztákat, megkenjük pizzamártással, megszórjuk a kukoricával, és a reszelt sajttal.
Feltekerjük, betesszük őket a fagyasztóba 20 percre.
Ujjnyi szeletekre vágjuk és nem túl szorosan tepsibe egymás mellé rakjuk a csigákat. Hagyjuk még legalább félórát meleg helyen kellni őket.
Előmelegített sütőben kb 170-180 C fokon készre sütjük.

Ha valaki szereti apróra vágott tarját, sonkát, bármit tehet az alapkrémbe.

Nagyon finom és kiadós. 1 adagból kb. 25-30 kicsi tekercs jön ki.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails