2010. július 21., szerda
Spanyol tokány
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
50 dkg hús (sertéscomb, lapocka, csirkemell, pulykamell...)
25 dkg tök
20 dkg zöldbab
20 dkg zöldborsó
1 dl fehérbor
4 paradicsom
só, bors
1 babérlevél
A vöröshagymát megtisztítjuk, félfőre vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a hosszú, vékony csíkokra vágott húst, fehéredésig sütjük.
Felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a babérlevelet, és fedő alatt majdnem készre főzzük.
Közben a tököt meghámozzuk, kockákra vágjuk. A zöldbabot is megtisztítjuk: két végét lecsípjük, kb. 4 cm-s darabokra vágjuk.
Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldbabot, a tököt, a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, szinte készre főzzük.
A paradicsomokat pár pillanatra forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, feldaraboljuk, az ételhez adjuk, néhány perc alatt összefőzzük az egészet.
Párolt rizzsel és a főzésből kimaradt, jégbe hűtött fehérborral tálaljuk.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése