2010. július 21., szerda

Spanyol tokány


Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
50 dkg hús (sertéscomb, lapocka, csirkemell, pulykamell...)
25 dkg tök
20 dkg zöldbab
20 dkg zöldborsó
1 dl fehérbor
4 paradicsom
só, bors
1 babérlevél

A vöröshagymát megtisztítjuk, félfőre vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Rádobjuk a hosszú, vékony csíkokra vágott húst, fehéredésig sütjük.

Felöntjük a fehérborral, hozzáadjuk a babérlevelet, és fedő alatt majdnem készre főzzük.

Közben a tököt meghámozzuk, kockákra vágjuk. A zöldbabot is megtisztítjuk: két végét lecsípjük, kb. 4 cm-s darabokra vágjuk.

Ha a hús már majdnem puha, hozzáadjuk a zöldbabot, a tököt, a zöldborsót, sózzuk, borsozzuk, szinte készre főzzük.

A paradicsomokat pár pillanatra forró vízbe mártjuk, héját lehúzzuk, feldaraboljuk, az ételhez adjuk, néhány perc alatt összefőzzük az egészet.

Párolt rizzsel és a főzésből kimaradt, jégbe hűtött fehérborral tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Ajánló

Related Posts with Thumbnails