2010. július 21., szerda
Gertrúd-szelet
6 tojás fehérjét 20 dkg porcukorral habbá verünk és a 6 tojássárgáját egyenként hozzáadjuk. Utána 1 vaníliás cukrot, 1 sütöport és 4 csomag pudingport ( eper vagy málna) keverünk bele. Elömelegített sütöben megsütjük.
Krém: 20 dkg vajat 25 dkg porcukorral simára keverünk, majd 4 tojássárgáját és 3 evökanál daralisztet 3 dcl tejben keményre fözünk. Ha kihült fél dcl rumot adunk hozzá. Ezt összereverjük és a kihült tésztára kenjük. A 4 tojás fehérjéböl és 25 dkg cukorbol göz felett kemény habot verünk és a krém tetejére kenjük. Díszíthetjük csokival. Isteni finom sütemény.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése